Het WK en de gevolgen voor de bevolking

  • Gepost door Unknown
  • op vrijdag, oktober 25, 2013 -
  • 0 reacties
Waar wij allemaal heel erg naar uitkijken is het WK dat volgend jaar in Brazilië gehouden wordt. Zeker met de laatste overwinningen van Oranje tegen Hongarije en Turkije zijn we een stuk optimistischer over onze kansen in Rio (hoe opportunistisch).
Zelf doe ik altijd heerlijk mee aan die Oranjegekte, ik vind het echt geweldig en ik ben erg chauvinistisch tijdens dit soort evenementen.


Ook de gemiddelde Braziliaan is voetbalgek, alleen zit er voor velen een keerzijde aan het feit dat het WK in hun land gehouden wordt.

Hier in Recife is er ook voor een paar honderd miljoen een stadion gebouwd voor het WK en dit stadion ligt praktisch in onze achtertuin. Er moet een grote weg komen zodat de supporters tijdens het WK goed naar het stadion vervoerd kunnen worden. Een paar weken geleden zijn ze begonnen met de eerste fase van het aanleggen van deze weg en dat is het slopen van huizen. Op slechts een halve kilometer bij ons vandaan worden zo'n vier à vijfhonderd huizen gesloopt voor de aanleg van deze weg.

Onder andere  de gebouwen aan deze straat zullen allemaal gesloopt worden. Het zijn niet alleen huizen maar ook veel kleine winkeltjes waardoor veel mensen niet alleen hun huis, maar ook hun baan verliezen.



Hier wordt er een begin gemaakt aan de sloopwerkzaamheden.
Je hebt hier veel van die kleine winkeltjes waar verschillende dingen verkocht worden. Groente en fruit, cola, zelfgebakken koekjes en nog veel meer. Zo verdienen veel mensen in Recife hun geld.
Hier zijn ze al verder met slopen. Niet alleen de huizen aan de straat worden gesloopt, maar ook die verder van de straat afstaan. Er wordt namelijk ook een grote parkeerplaats aangelegd...

De eigenaars van de woningen krijgen wel een vergoeding voor hun huis, maar dat is minder dan de waarde. Ik hoorde dat een bepaald huis een waarde had van vijfhonderdduizend Real, maar dat overheid er maar driehonderdduizend voor gaf. Toen is de eigenaar naar de rechter gestapt en vervolgens heeft de rechter het bedrag nog verder verlaagd. De eigenaar kreeg er uiteindelijk dus nog minder voor dan driehonderdduizend. 
Misschien heeft de overheid hen als voorbeeld gesteld zodat er verder niemand naar de rechter zou stappen.

Auteur

Daniël

Ik werk sinds 1 juli 2013 in Recife, Brazilië bij de organisatie Jeugd met een Opdracht. Hier werk ik vooral met jongens die vroeger op straat leefden. Op straat hadden ze een verschrikkelijk leven met drugs, geweld en mishandeling. Ons doel is dat de jongens terug kunnen keren naar de maatschappij, een baan krijgen en zichzelf onderhouden. Het is mijn droom dat God deze jongens verandert en dat mijn inzet daaraan bijdraagt.

0 reacties: